صدای بورس- زهره فدوی؛ بازار سرمایه این روزها در تب و تاب خبرهای داغ و اتفاقات لحظه ای است، اعتماد بر باد رفته که امید می رفت به بازار برگردد با ریسک های موجود همچنان نامطمئن به نظر می رسد.
مهدی رادان، کارشناس بازار سرمایه در مورد آینده بازار سرمایه گفت: بازار سهام همچنان به صورت کج دار و مریز نظاره گر تحولات مختلف اقتصاد داخلی، خارجی و سیاست بینالملل است و برای صعود و نزول شاخص در این روزها نمی توان اعتبار خاصی قائل شد و بیشتر فرصتی برای نوسان گیری تلقی میشود همچنین اخبار اطراف صنایع مختلف نیز فاقد اثرگذاری است و به طور عمده پول در میان گروههای مختلف در حال جابجایی است.
وی افزود: در این میان تعطیلی میان هفته و بی اقبالی سرمایهگذاران برای ورود نقدینگی در روز کاری میان چند روز تعطیل می تواند عاملی باشد که از بازار فردا انتظار آنچنانی نتوانیم داشته باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به روند صعودی قیمت جهانی نفت و میل محتاطانه نرخ ارز به افزایش ادامه داد: این دو موضوع از عواملی هستند که می تواند در این روزها مانع از افت شاخص های سهام شود از طرفی با کاهش آثار بیماری کرونا در اقتصاد جهانی و داخلی انتظار می رود که روند بهبود قیمت ها در بازار جهانی ادامه داشته باشد. با این حال در فضای بین المللی نیز ریسک هایی نظیر ورشکستگی شرکت اورگراند در چین و منازعات جدید در حوزه اقیانوسیه سرمایه گذاران را محتاط می کند.
بیشتر بخوانید:
تاپیکو میتواند این هفته بازده فوق العاده داشته باشد؟
رادان با اشاره به ابلاغ نحوه محاسبه قیمت نفت خام و میعانات گازی تحویلی به شرکت های پالایشی و پتروشیمی هم بیان کرد: این موضوع در این دو گروه خبر اثرگذاری تلقی می شود و در نخستین گام پالایش نفت اصفهان اقدام به بستن نماد و انتشار شفاف سازی کرد. اگر چه تلقی تحلیلگران از ابلاغیه جدید اثر مثبت بر نمادهای گروه های پالایشی و پتروشیمی است ولی در معاملات روز جاری به طور عمده این نمادها در دامنه منفی معامله شدند. همچنین شرکتهای پالایش نفت اصفهان و بندرعباس نیز تعیین آثار ریالی این ابلاغیه را منوط به اعلام قیمت ها توسط وزارت نفت کردهاند. به هر روی انتظار می رود در روزهای آتی معاملات بهتری را در این گروه ها شاهد باشیم.
این فعال بازار سرمایه در بخش دیگر سخنان خود به سهام شرکتهای گروه خودرو و همچنین برخی نمادها در صنایع دارویی و بانکی اشاره کرد و افزود: این صنایع امروز مورد اقبال بازار قرار گرفتند و به عنوان گروه هایی شناخته می شوند که از احیای برجام و یا کاهش نرخ ارز با در نظر گرفتن استثنائاتی مثل تسعیر مازاد تراز ارزی بانک ها می توانند منتفع شوند بنابراین باید دید در روزهای آتی شواهدی در این راستا که تأیید کننده اقبال اخیر سرمایه گذاران باشد در خبرها مشاهده می شود یا خیر اما به طور کلی فرآیند احیای برجام طولانی تر از آن به نظر می رسد که بتواند در کوتاه مدت موج قابل توجهی در این گروه ها ایجاد کند.
وی در پایان اشاره ای به گروه سیمان داشت و گفت: از معاملات گروه سیمان نیز نباید غافل شد، جایی که اصرار دولت و نمایندگان مجلس بر حفظ قیمت های عرضه در نرخ های پیش از ورود این محصول به بورس کالا موجب دلسردی سرمایهگذاران شده است اما به نظر میرسد با رسیدن سهام این گروه به انتهای سطوح اصلاحی و نزدیکی به ارائه صورت های مالی شش ماهه و همچنین تحولاتی نظیر عرضه شرکت سیمان آبیک در هفته های پیش رو بتوان معاملات این گروه را نیز سودآور گزارش کرد.
نظر شما